support@aiforsite.com | +358 10 212 8955

Jatke ja Aiforsite puitesopimukseen rakentamisen tuottavuuden kehittämiseksi

Puitesopimuksen allekirjoittaminen

Jatke-konserni ja Aiforsite ovat solmineet puitesopimuksen vuodesta 2022 alkaen. Puitesopimuksen avulla Aiforsiten teknologiaratkaisut voidaan ottaa käyttöön työmaakohtaisesti koko Jatke-konsernin tuotannossa.

Tekoälyä hyödyntävä teknologia

Aiforsiten ratkaisun ytimessä on tekoälyä hyödyntävä etävalvonta-, video- ja paikannusteknologia. Automaattinen reaaliaikainen tilannekuva yhdessä tuottavuusanalytiikan kanssa auttaa työmaa- ja projektijohtoa pysymään aikataulussa ja parantamaan tuottavuutta.

Ensimmäisellä kohteella Building-2030 -hankkeen diplomityö

Puitesopimuksen ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Suomen Rengaskierrätys Oy:n Lopelle rakennuttama kiertotalouslaitos, jonka urakkasopimuksen Jatke allekirjoitti joulukuussa 2021.
Yksi kohteen valintaan vaikuttanut seikka on työmaalla valmistuva diplomityö, joka liittyy Building 2030 -tutkimushankkeeseen. Diplomityön tiedonkeruu toteutetaan Aiforsiten järjestelmällä.

Lopen kiertotalouslaitoksen työmaa on edennyt runkovaiheeseen. Aiforsiten palvelutiimi kävi huhtikuussa asentamassa kohteelle ensimmäiset työmaakamerat ja opasti työmaan henkilöitä järjestelmän käyttöön. Tämä puitesopimus ja uusi työmaa ovat luontevaa jatkoa Jatkeen aiempiin kokemuksiin Aiforsitestä.

Jatkeen työmaille tuottavuutta vauhdittavia työmaapalveluita

”Olemme jo vakioineet työmaan välttämättömiä perustyökaluja, mutta haluamme konsernitasolla tarjota työmaille myös tuottavuutta ja tiedolla johtamista vauhdittavia työmaapalveluita. Aiforsiten valinta kumppaniksi helpottaa uudenlaisten toimintatapojen ottamista työmaille ja mahdollistaa hyvän tuki- ja koulutusmallin heti alusta alkaen,” kertoo Jatke-konsernin kehitysjohtaja Sakari Aaltonen.

”Haluamme tarjota Jatkeen työntekijöille alan parhaan työntekijäkokemuksen. Helposti käyttöönotettavat ja hyvin toimivat ratkaisut tuottavuuden parantamiseen ja seuraamiseen tukevat tätä tavoitetta. Valitsimme Aiforsiten, koska se tarjoaa työmaalle kattavan ja selkeän kokonaisratkaisun tilannekuvaan ja tuottavuuteen. Puitesopimuksen myötä nopeutamme Aiforsiten käyttöönottoa työmailla ja luomme jatkuvuutta sekä tuottavuuden parantamisen toimintatapoihin Jatkeella että tuottavuustoimenpiteistä kertyvään tietoon,” sanoo Mikko Kuusakoski, Jatke Oy:n tietohallintojohtaja.

Puitesopimus helpottaa palvelun ostamista

”Puitesopimuksen turvin työmaiden on helpompi hankkia palveluitamme. Aiforsite tukee työmaata valittujen teknologioiden käyttöönotossa ja niistä tiedottamisessa. Ratkaisumme soveltuu hyvin erityyppisiin ja -kokoisiin projekteihin ja se hinnoitellaan työmaakohtaisesti. Työmaa itse päättää mitä moduuleita Aiforsiten ratkaisusta käyttää. Mitä enemmän työmaita sitä enemmän Jatke saa volyymietuja,” selittää Pyry Virrantaus, COO, Aiforsite.

Uusien palvelujen ja työkalujen käyttöönotto rakennusliikkeissä etenee tavallisesti pilotoinnin kautta, mutta usein tuppaa jäädä yhden työmaan yksittäiseksi kokeiluksi. Puitesopimus mahdollistaa osapuolten yhteistyön kehittämistä aivan eri tavalla.

Tavoitteena merkittäviä liiketoimintahyötyjä

”Yhteistyömme strategisella tasolla tavoitteena on hyödyntää palveluistamme saatuja kokemuksia laajemmin asiakkaan liiketoiminnassa ja päästä sopimuksen tiekartassa yhdessä määriteltyihin tavoitteisiin,” vahvistaa Virrantaus.

”Tähtäämme laajempaan ja pitkäkestoiseen yhteistyöhön, koska odotamme tiedolla johtamisen ja tuottavuuden ratkaisujen hallitusta käyttöönotosta merkittäviä liiketoimintahyötyjä. Näemme Aiforsiten olevan luonteva osa tätä kokonaisuutta ,” summaa Aaltonen.

Jatke-konserni

Vuonna 2009 perustettu Jatke on luotettava, kotimainen ja henkilöomisteinen rakennusyhtiö. Rakennamme ihmisille koteja ja työpaikkoja, joissa on hyvä olla ja elää. Urakoimme ja kehitämme toimitila-, asunto- ja saneerauskohteita. Jatke-konserniin kuuluvat Jatke Oy, Jatke Toimitilat Oy, Jatke Uusimaa Oy, Jatke Länsi-Suomi Oy, Jatke Pirkanmaa Oy ja Jatke Julkisivut Oy. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Kouvolassa. Jatkeella työskentelee 350 rakentamisen ammattilaista. Lue lisää: www.jatke.fi

Aiforsite Oy

Aiforsite on vuonna 2016 perustettu rakennusalan teknologiayhtiö, joka työllistää noin 30 rakentamisen, tekoälyn ja ohjelmistokehityksen ammattilaista. Yhtiön päämääränä on rakentamisen tuottavuuden kasvattaminen automatisoimalla rakentamiseen liittyviä tehtäviä tekoälyn, IoT:n ja jatkuvasti kehittyvän teknologian avulla. Aiforsiten ratkaisu on toimitettu yli 100 rakennustyömaalle. Yhtiö toimii globaalisti ja sen pääkonttori sijaitsee Espoon Keilaniemessä. Lue lisää: https://aiforsite.com

Lisätietoja:

Sakari Aaltonen
kehitysjohtaja
Jatke Oy
010 526 1858
sakari.aaltonen@jatke.fi

Mikko Kuusakoski
tietohallintojohtaja
Jatke Oy
050 396 9509
mikko.kuusakoski@jatke.fi

Pyry Virrantaus
COO
Aiforsite Oy
040 559 0713
pyry@aiforsite.com

Jaa sosiaalisessa mediassa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin